1-10 din 529 articole

Articole scrise de Alin BUZĂRIN

 • Cum să iei un titlu cu bani puţini
  16 mai 2014   Blog
 • Craiova şi licenţa
  13 mai 2014   Blog

  CS U înseamnă anul acesta trei antrenori, un joc subţire, un lot plătit excelent, mult peste media primei Ligi, şi o licenţă în minus. Sigur, această licenţă poate fi luată vineri, la recurs, dar la fel de bine poate să nu fie luată deloc. Ceea ce ar însemna o investiţie în van, o căruţă pusă înaintea cailor şi măcar încă un an de aşteptare. Craiova, adică CS U, are avocaţi buni. Dibăcia acestora a constat în a spune că de fapt FRF a acordat acea invitaţie în Liga a doua în 2012, pe adresa Municipalităţii, iar invitaţia din 2013 nu e decât un update la cea din 2012. Însă licenţele nu se acordă în funcţie de dibăcia avocaţilor, iar această dibăcie e lucrativă atâta timp cât se menţine în interiorul LEGII! S-ar putea ca la recursul de vineri să se dea undă verde Craiovei, afilierea acesteia la FRF urmând să rămână în sarcina Adunării Generale, când s-o desfăşura ea. Să nu fie prin octombrie, că e cam târziu şi până atunci începe campionatul viitor. În ideea că aceasta nu se va întâmpla, de văzut cum va rezolva FRF această problemă, un bulgăre de foc în mâinile unei noi conduceri care dă iluzia că încă bâjbâie după numărul de telefon al pompierilor.

 • Isteria Free Gigi
  12 mai 2014   Blog

  Ieri, Bulevardul Aviatorilor a fost blocat de protestul unor revoluţionari, dar nimeni nu s-a sinchisit de acest disconfort rutier minor. Tot ieri, liberalii au propus ca România sa treacă la Ora Europei Centrale, pentru ca vara să se lumineze la trei dimineaţa, iar iarna să se întunece în timpul mesei de prânz. Nici de această tâmpenie nu s-a preocupat prea multă lume, pentru că oamenii erau cu totul şi cu totul acaparaţi de ziua de libertate televizată a lui Gigi Becali.

 • Al-Rapid, Al-Zamfir şi poveştile Şeherezadei
  9 mai 2014   Blog

  Husein Abdulah Husein al-Ahmar. Aşa-l cheamă pe arabul, yemenitul, prinţul şi şeicul care a venit să cumpere Rapidul. Reţineţi, de două ori Husein. Să nu-l scrieţi de trei ori, că se supără!

 • Astra şi cel mai important elicopter
  8 mai 2014   Blog

  Da, e adevărat că nu Ioan Niculae n-a dat afară pe Florin Marin. “Flocea” a plecat singur şi n-a putut fi înduplecat să se întoarcă. Prin spatele întâmplării trece acea poveste cu imagini colorate în cenuşiu, în care cineva de pe bancă vorbeşte la telefon şi imediat Iorga e schimbat. Era minutul 43, un minut în care nu schimbi un jucător nici măcar dacă se accidentează. Mai bine joci în inferioritate câteva zeci de secunde, la pauză ai mai multă luciditate şi poţi cumpăni altfel.

 • Particularii de la Cheile Grădiştei
  6 mai 2014   Blog

  Anghel Iordănescu a împlinit zilele trecute 64 de ani. Boloni a făcut 61, dar e în Qatar, nu poate să vină. Tudorel face şi el 60 anul ăsta. Piţurcă şi „Şarpele” Radu II bat în 58, până şi “mâmji” Lăcătuş şi Balint au sărit de 50. Nici ei nu pot să vină, au meciuri importante pentru promovare.

 • De ce miros urât anumite meciuri?
  5 mai 2014   Blog

  Dintr-un motiv extrem de simplu: pentru că e final de campionat, iar pe final de campionat aerul se impurifică, aducând diverse noxe. Ele vin de peste tot, nu doar de la noi. Ce spuneţi de un Catania-Roma 4-1? Roma mai avea o şansă la titlu, sicilienii se mai salvează doar cu medicamente străine, dar au bătut o echipă tare, de Champions League, care nu le e muiltora la îndemână. Sau de un recent Bayern-Augsburg, cu marea campioană bavareză pierzând surprinzător în faţa celor din oraşul apropiat, unde poţi merge chiar şi cu bicicleta de la Munchen? Sau de altele, altele şi altele? La noi, pe final de campionat, mirosurile cele mai urâte adie dinspre acele meciuri care pun faţă în faţă o echipă aflată la nevoie (loc european, evitarea retrogradării) şi o alta care în ultimele runde nu poate face altceva decât un salt de câteva poziţii în sus sau în jos faţă de mijlocul matematic al clasamentului. Cei de la mijlocul ierarhiei pot fi uneori motivaţi, dar de cele mai mult

 • Dinamo, criza şi supravieţuirea
  3 mai 2014   Blog

  Se postulează că în criză economică principalul ţel trebuie să fie supravieţuirea. Un an, doi, şapte, şaptesprezece, cât e nevoie! Important e să rezişti, să nu-ţi dai duhul de foame, să te asiguri că ai şi mâine ce mînca, poimâine mai vedem ce-o mai fi! Dinamo e în criză, dar cine nu e? Finanţatorul Ionuţ Negoiţă baleiază între statutul de salvator care are marele merit de a fi plătit datoriile şi statutul de negustor harpagonic, incapabil să asigure un buget pentru altceva decât pentru supravieţuire.Da, Negoiţă a plătit datoriile şi datorită lui clubul n-a avut soarta Rapidului de anul trecut sau a Vasluiului de acum. Şi iarăşi da, Negoiţă nu poate sau nu vrea să urce ştacheta financiară a echipei, salt care ar duce şi la ridicarea valorii pur sportive. Concret, deşi are un finanţator extrem de vizibil, Dinamo îşi clădeşte bugetul bazându-se în mare măsură pe banii din drepturile tv. Anul trecut din această sursă au venit 2,1 m

 • Anul şi Martacul
  25 apr 2014   Blog

  Dacă vă uitaţi pe calendarul LPF campionatul se va termina pe 21 mai. Dacă e să estimăm, se va termina mult mai târziu. Probabil prin etapa a patra sau a cincea a campionatului viitor.

 • Reghe neapărat
  24 apr 2014   Blog
CLASAMENT Liga 1 Betano
Poz M Gol Pct
vezi tot clasamentul »
1 CFR Cluj 5 8-4 11
2 FCSB 5 12-5 10
3 Viitorul 5 5-3 7
4 FC Hermannstadt 5 6-5 7
5 Concordia 5 6-5 7
6 Sepsi OSK 5 5-4 7
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.