11-20 din 21 articole

Articole scrise de Andru Nenciu

 • Gestul lui Ogăraru: ”Şi-a rupt din prăjitura sufletului o bucată”
  15 sep 2014   Blog
 • Steaua lui şi Steaua ei. Atena 2004 - Bucureşti 2014
  12 aug 2014   Blog

  Maria Rus şi Lucian Sânmărtean formează unul dintre cele mai cunoscute cupluri din sportul românesc. Ea fostă atletă, el actual jucător la Steaua. „Sunt de-o viaţă împreună”, rezumă o fostă colegă a sprinterei. O pereche în adevăratul sens al fericirii şi împlinirii.

 • Campionul mondial cu lacrimă de sânge sub ochiul drept
  15 iul 2014   Blog

  Modelul lui e Zinedine Zidane, dar n-a încercat vreodată să devină un xerox al lui Zizou. A spus mereu că ar fi fost prea dificil să-l copieze pe francez, pentru că interesul echipei e mai presus de toate. Mereu. A jucat pe toate posturile din fragedă pruncie, iar elanul lui feciorelnic l-a făcut să se exprime la cel mai înalt nivel. În toate rolurile. Mereu şi mereu.

 • Omul pentru care fotbalul e simplu ca numele lui. Bastian Schweinsteiger
  14 iul 2014   Blog

  Modelul lui e Zinedine Zidane, dar n-a încercat vreodată să devină un xerox al lui Zizou. A spus mereu că ar fi fost prea dificil să-l copieze pe francez, pentru că interesul echipei e mai presus de toate. Mereu. A jucat pe toate posturile din fragedă pruncie, iar elanul lui feciorelnic l-a făcut să se exprime la cel mai înalt nivel. În toate rolurile. Mereu şi mereu.

 • Semnificaţia turneului de tenis de la Bucureşti: Autobuzul 104 şi ţintele decente
  1 iul 2014   Blog

  Ca şi organizarea finalei Europa League, şi turneul WTA de la celălalt capăt al lui 104 demonstrează faptul că se pot atinge cu argumente solide şi un plan elaborat ţinte decente.

 • 22 şi auto-controlul psihic
  9 iun 2014   Tenis
 • Ea e Larisa. Şi face doar politica sportului
  20 mai 2014   Blog

  Ea e Larisa. I se spunea Pici. Acum e Larisa. În fiecare zi a făcut la Europene patru aparate. Într-un concurs ce te solicită nervos. Există foarte puţine gimnaste în lume care fac patru aparate la o competiţie de un asemenea nivel. Şi ea se află printre florile rare. Elegantă, copilăroasă, deschisă, Iordache e exemplul care te face să ignori totul când eşti captivat de ceva. E model într-o perioadă în care campania Ţară, Ţară, vrem campioane! cunoaşte o dezvoltare impresionantă şi pol de interes pentru politicieni dornici de asociere cu personalităţi imaculate.

 • Andru Nenciu, despre performanţa fetelor de la tenis de masă. România, 1.000 de legitimaţi. China, 1.000.000
  6 mai 2014   Blog

  Devenim căţeluşii din pluş din luneta clasicei Dacia 1300 în încercarea de a le urmări un schimb de mingi. Şi odată ce l-am văzut sau l-am revăzut cu ochii minţii, ne-am

 • Lovitură în sistem, nu în Steaua
  14 apr 2014   Blog

  În 20 plus patru ani, la Casa F. oameni cu caractere îndoielnice s-au infiltrat ca insectele printre crăpături. Coloana vertebrală din carton le-a dat dreptul să viseze la sejururi fără de sfârşit, iar servilismul în patru labe i-a ajutat să câştige prestanţă în cei mai importanţi ochi importanţi din Casa F.

 • Comitetul gafelor
  18 feb 2014   Blog

  România e ţara în care vestiarele cad pe copii, iar legislaţia nu permite să-i oferi unui senior o indemnizaţie mai mare de 700 de lei pe lună. România e locul în care o pistă de bob abandonată şi-ar face loc oricând în Top 20 al arenelor de sport fantomă. În România, un preşedinte de federaţie îşi felicită un antrenor cu mângăierea „Te execut“, iar şefii, care atârnă, de regulă, pe lângă campioni ca ciucurii de draperie, tolerează reacţia cu o nonşalanţă scandaloasă. Suntem singura ţară cu lanţ muntos (30 % din relief) din U.E. care nu a cucerit un aur olimpic iarna. Şi ne umflăm în pene cu bronzul luat recent, în 1968, la Grenoble, de echipajul de bob: Panţuru - Neagoe.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.