Specia care nu se află pe cale de dispariţie

8 oct 2014 830 afişări Comentează şi tu Blog
  • Suporterii care au ratat startul în cursa de achiziţionare a tichetelor pentru partida România – Ungaria, programată sâmbătă, de la ora 19:00, pe Naţional Arena, mai au o şansă de a intra la meci. Pe siteurile de vânzare-cumpărare se mai găsesc încă bilete la suprapreţ
  • Speculanţii susţin, la o simplă discuţie prin telefon, că deţin şi câte 10 tichete, în contextul în care, de pe siteul FRF, potenţialii clienţi ar fi putut cumpăra maximum patru tichete
  • Luni seară, cu cinci zile înaintea partidei, la o simplă accesare a butonului "comandă bilete"  de la secţiunea dedicată partidei România - Ungaria, de pe pagina electronică frf.ro, doritorilor le clipea în ochi mesajul "Biletele au fost epuizate. Vă mulţumim pentru interes"
  • Azi sau mâine cei de la FRF vor primi retururile cu tichetele comandate dar neachitate,  iar “bonusurile” vor fi comercializate tot pe pagina bilete.frf.ro. Pentru meciul cu echipa lui Pal Dardai nu vor fi puse în vânzare tichete la casele de bilete
  • Partida România - Ungaria (live pe TVR 1) face parte din etapa a doua a grupei F din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2016 (Franţa). Reprezentativa antrenată de Victor Piţurcă s-a impus în runda inaugurală, la Pireu, în urmă cu o lună, scor 1-0 cu Grecia

Siteul FRF le mulţumeşte fanilor pentru interes. Ataşată voit sau nu, imaginea de fundal are rolul de a-i motiva pe suporteri să vină în număr cât mai mare

Specia bişniţarului nu se află pe cale de dispariţie. Se adaptează la noile condiţii de mediu, de consum, se upgradează odată cu progresul tehnologiei, iar exemplarele se strecoară printre crăpături precum insectele. Se hrănesc cu firimituri de inventivitate, îşi potolesc setea de mini-profit din scăpări ale unui sistem (poate) perfectibil şi ies abil de sub carapace doar când se scapă pe jos voit sau nu un colţ de pâine mai albă. Iar sursele de hrană li se arată de pe toate mesele. Dar mai ales de pe cele ovale - ale evenimentelor sportive. Astfel că specia pare a rezista şi unui posibil impact între un asteroid şi Pământ, presupusa cauză a dispariţiei dinozaurilor.

În bişniţa cu bilete sunt dinozauri dezvoltaţi prin anii 90, exemplare în floarea vârstei şi pui cu discurs de crainic de gară. Îi trădează vocea. La telefon. Pentru că deşi au bătut în lung şi-n lat cu picioruşe de miriapode nenumărate artere din preajma arenelor, plantoanele nu-i mai ajută în 2014. Îşi odihnesc în fotoliu oscioarele şi se destrăbălează în mediul virtual. Mai precis îşi vând marfa. Bişniţarii de tichete la meciul România - Ungaria, programat sâmbătă, şi-au urcat produsele pe site-uri precum olx.ro sau tocmai.ro şi aşteaptă un ţâr de la suporteri. Sunt grupul de lăcuste care au ras tot de pe portalul biletefrf.ro, pentru că altfel siteul de la Casa Fotbalului n-ar fi scrijelit anunţul "Vă mulţumim pentru interes. Biletele au fost epuizate". Roboticul mesaj te trimite instantaneu în Raiul speciei updatate la comerţul online. Câteva exemple luate la întâmplare, luni seara, de pe tocmai.ro.

UN TOC MAI ÎNALT, UN TOC MAI OFERTANT

Edy, pe numele său de scenă, nu se încurcă. Vinde două bilete pe rândul 1 de la tribuna a doua. Preţul de pe carton e de 80 de lei, dar tipul vrea să dea rapid lovitura. N-are de gând să te ameţească şi să te înţepe ca o albină. Solicită 250 de lei pe bucată. Un isteţ mai ponderat ţine în portofel trei tichete la inelul 3 central de la tribuna a doua. Le-a fixat un preţ de 100 de lei, deşi pe "catalog" e inserat preţul de 80 de lei. Depinde cât eşti dispus să oferi, în ce dispoziţie te afli, cât te ispiteşte generaţia care va da numele unui centru regional de pregătire. Oferte sunt pentru toate buzunarele. Cei neafecaţi de recesiune pot da şi 500 de lei pe două bilete de la tribuna a doua inelul 1 scoase pe tejghea de un "afacerist" cu nickname cu 2003 în coadă, dar doritorii pot găsi (dacă au mai rămas până la ora apariţiei articolului) şi tichete cu preţul normal.


Să fie oare stadionul plin sâmbătă seara? Cererea şi oferta vor decide


Dialog reporter - vânzător de bilete

- Bună ziua, mai aveţi bilete?
- În ce zonă doriţi?

- Aveţi peste tot?
- Ahî.

-Adică aveţi...
-Da, da, da... facem rost.

-Dar ştiţi, eu aş dori mai multe, suntem un grup, venim din provincie...
-Încercăm, încercăm.

-Aţi putea să-mi spuneţi câteva preţuri?
-Frăţică, zi, tată, câte vrei că n-am timp. Uite, ştii ceva, hotărâşte-te şi sună-mă. Dacă vrei, ne vedem pe Maior Coravu.Model de anunţ pe unul dintre siteuri. Încercuite cu roşu sunt preţurile: real şi cel al vânzătorului

Discuţiile diferă. Poţi da de un ton mieros, sensibil, cu strategie de PR fără cusur sau îţi poate face fisură de timpan un bariton spre bas care ţi se adresează cu întrebări de medic O.R.L.-ist de tipul "Auzi?" sau cu primitive ăăă-uri: "mă-uri" sau "bă-uri". Continui, fandezi sau învingi după cum şi cât te ţin nervii.

OLEEEE, OLE, OLE, OLE înseamnă OLX

O diversitate a ofertei se observă şi pe siteul olx.ro. Pe 2 octombrie, Andrei a postat anunţul conform căruia scoate la vânzare bilete la peluză (40 lei - preţ iniţial) pe care solicită 90 de lei. Meniul conţine trei pagini în care sunt inserate mai bine de 60 de oferte. La tribuna 1 se pot achiziţiona cu 400 lei cărţile de acces pe care vânzătorul a plătit doar 160 de lei, iar ofertele par a satisface fiecare cerinţă, chiar şi pentru sectorul VIP pentru a-l vedea pe Victor Piţurcă. Totul depinde de şansă, de disponibilitatea de parlamentări, de proximitatea geografică şi de cheful individului de a lăsa la preţ. Pentru a vă face o imagine completă a modului în care comercianţii îşi prezintă marfa sau (poate) chiar a cumpăra bilete puteţi accesa siteurile mai sus menţionate şi tastaţi bilete România - Ungaria. Puteţi doar să vă informaţi sau să intraţi cât mai adânc în pânza de păianjen ţesută de bişniţarii-internauţi.

Până atunci, citiţi experienţa a doi cititori ProSport. "Am vorbit sâmbătă seara cu unul pentru un bilet de 20 de lei pe care îl dădea cu 40. Trebuia să ne vedem duminică, la ora 11:00, dar, cu două ore înainte, mi-a dat mesaj  şi mi-a zis că l-a sunat cineva la ora 7:00 şi le-a vândut pe toate cinci. Eu voiam să-i cumpăr trei. Apoi, luni, am dat de unul care vindea biletele de 40 de lei cu 45. Trebuia să mă văd cu el la 18:30, dar cu un sfert de oră înainte mi-a trimis un mesaj că le-ar fi vândut pe toate. Toate persoanele cu care am vorbit erau dispuse să ne vedem oriunde", a povestit Pavel. Mai norocos, A.G. susţine că nevoia de divertisment fotbalistic l-a făcut să cadă de acord cu speculanţii de pe net. "Cei mai mulţi dintre ei iau pulsul, testează terenul. Pentru că văd că cererea e mare, te duc cu vorba sau mint cu seninătate şi spun că le-au vândut tocmai pentru a forţa ultima zi, vineri sau chiar ziua meciului. Mi s-a mai întâmplat aşa, ei cred că iau potul cel mare. Eu n-aveam timp de pierdut. L-am prins pe unul, am luat două bilete la la preţ dublu şi asta a fost. Oricum nu mai aveam ce să văd anul ăsta pe Naţional Arena...".


Preţurile fixate de organizatori, doar o amintire

EXEMPLE DE PREŢURI LA SPECULANŢI

  • 80 de lei (peluza inel 1 şi 2) pentru un tichet cu preţ real de 40 de lei
  • 120 de lei (tribuna a doua inel 3 periferic) pentru un tichet cu preţ real de 60 de lei
  • 160 de lei (tribuna I inel 3 central) pentru un tichet cu preţ real de 80 de lei

INFO Şefii de AJF-uri au primit câte două bilete la meci

INFO La partida România - Ungaria au fost invitaţi toţi componenţii Generaţiei de Aur


CE SPUNE LEGEA ÎN PRIVINŢA REVÂNZĂRII BILETELOR

Potrivit articolului 25 din Legea nr. 4/2008 ,,cumpărarea în scop de revânzare a biletelor sau a oricăror documente de acces la competiţii sportive, precum şi vânzarea acestora la suprapreţ constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei. Biletele sau celelalte documente de acces care fac obiectul contravenţiei se confiscă şi se returnează organizatorului după desfăşurarea competiţiei sportive pentru care acestea au fost emise”.


PRELIMINARII EURO 2016 - GRUPA F

Prima rundă: Ungaria - Irlanda de Nord 1-2, Grecia - ROMÂNIA 0-1, Insulele Feroe - Finlanda 1-3.

Etapa a doua (11 octombrie): România - Ungaria, Finlanda - Grecia, Irlanda de Nord - Insulele Feroe.

CLASAMENT: 1. Finlanda 3p, 2. Irlanda de Nord 3p, 3. ROMÂNIA 3p, 4. Grecia 0p, 5. Ungaria 0p, 6. Insulele Feroe 0 p.


Un măr, o apă şi doi prieteni care au dat nas în nas. Întâmplător. Imagine surprină luni seara, la antrenamentul naţionalei, de fotoreporterul ProSport, Alex Hojda.

Versiune selectata: mobil / standard