1-10 din 18 articole

Articole scrise de Cristian Scutariu

 • Ne mai minţim? Sau acceptăm că suntem jos?
  8 sep 2018   Blog

  Ne mai minţim mult? Da? Ok! Am jucat bine cu Muntenegru, dar am avut ghinion. Dacă intra şutul lui Mitriţă din prima repriză, altfel erau lucrurile acum. Am arătat determinare - cretină replică - şi curaj. Iar dacă la Ploieşti veneau Jovetic şi Marusic am fi avut misiunea mai uşoară, Muntenegru s-ar fi desfăcut şi ”viteziştii” noştri s-ar fi distrat cu defensiva lor. Chiar şi aşa, să se considere mulţumiţi că au scăpat cu 0-0 apărându-se agresiv şi aglomerat.

 • Lecţia frumoasă a croaţilor. Glezna fină fără muncă e inutilă precum un McLaren pe străzile Bucureştiului
  16 iul 2018   Blog

  Deşteaptă-te, române! Cât încă nu-i prea târziu, cât încă ai proaspătă-n memorie imaginea Croaţiei de la acest Mondial. Croaţia, cea cu fotbalişti care au citit cu atenţie întreaga cărţulie cu instrucţiuni atunci când s-au apucat de fotbal

 • "It's NOT coming home! Tristeţe în Zăbrăuţi şi-n Craioviţa"
  12 iul 2018   Blog

  Vine acasă, Ioane! Aoleu, unde, mă? La noi, aici în Zăbrăuţi? La unchiul Sile în Craioviţa? Nu, Ioane! Vine fotbalul acasă, aşa e la modă să spui acum! Acasă la ăia care l-au inventat, acolo unde e tradiţie, istorie, unde pute a bere şi unde e scaunul unsuros de la fish and chips.

 • Fotbalul pe calculator ucide joga bonito. RIP!
  7 iul 2018   Blog

  Ne-am automatizat, avem procesoare şi rami. Nu mai trăim fotbalul, îl calculăm. Nu mai râdem la meciuri, strângem din pumni şi citim statistica. Nu ne mai place sportul în care se zburdă, în care apar elemente inedite, vrem eficienţă, over 5.5 cornere, GG şi PSF2-uri, vrem să câştigăm ceva, la Fantasy sau la pariuri, nu ne mai ajunge doar privitul. În această seară, de la Mondial a plecat singura echipă care joacă un fotbal pur, dar naiv, aşa cum a înţeles Planeta acest sport atunci când nu era doar despre milioane de euro, vânzări de tricouri şi de drepturi TV.

 • "Morala? Trişaţi, copii! Trişaţi, că iese bine!"
  4 iul 2018   Blog

  Peste treizeci de mii de spectatori au asistat, pe viu, la Anglia - Belgia. Pe stadionul din Kaliningrad au venit, după ce au cheltuit sute de euro pe bilete, cazare şi transport, zeci de mii de englezi şi belgieni care urmăreau să îşi recupereze investiţia. Aşa cum e normal în fotbal, plăteşti bilet sau abonament, primeşti spectacol fotbalistic, emoţie, bucurie. Numai că Anglia a avut alte planuri. Mult lăudatul dream team din Premier League, echipa despre care se vorbeşte doar în termeni de sute de milioane de lire, a venit să piardă!

 • Oameni buni, fac case, ne dau fotbal!
  4 iun 2018   Blog

  Suntem ultimii din Europa la toate capitolele. Avem mai mulţi miliardari în puşcărie decât kilometri de autostradă, murim pe şosele, dar şi în spitale, copiii termină şcolile şi, cu rare excepţii, sunt proşti de bubuie, incompatibili cu piaţa muncii din anul 2018. Lucrurile merg prost şi presa, a patra putere în stat, a ajuns să se mire şi să taxeze ironic demersurile împotriva corupţilor.

 • N-ai dreptate, Pintilii! Nu voi, noi suntem ”vai de mama noastră”
  21 mar 2018   Blog

  În peisajul întunecat descris de mâlul aruncat în jurul evenimentului CFR - FCSB, declaraţiile de apreciat ale unui fotbalist din Liga 1 riscă să fie trecute cu vederea. La 33 de ani, Mihai Pintilii a atins un moment de maturitate

 • Răzvan, tu ai băgat alunecări pe zăpadă la Chimistul?
  5 mar 2018   Blog

  Am un prieten, pe Horia, care la fiecare turneu de FIFA18 pe care îl organizăm oftică ”asistenţa” pierzând câteva secunde pentru a se asigura că jucăm pe teren uscat, fără ploaie sau zăpadă. ”Am băgat destule alunecări la

 • A învins Wozniacki, dar aţi învins şi voi!
  27 ian 2018   Blog

  Nu am priceperea necesară să găsesc explicaţii pentru înfrângerea Simonei, însă aveţi unde citi şi lucrurile astea, colegul Alex Tăcină se pricepe la tenis mai bine decât oricine în presa de sport din România. Va scrie. Însă eu scriu pe fotbal de vreo 12 ani şi, de-a lungul timpului, am putut interacţiona cu ”iubitorii sportului” din România. Înfrângerea Simonei a fost continuată în social media, acest adăpost al neadaptaţilor din punct de vedere social, cu o găleată de zoaie. De fapt, nu găleată. Se simte de parcă s-ar fi fisurat un baraj, iar peste noi ar fi venit un val înalt de mizerie, de apă mâloasă, urât mirositoare, ”condimentată” cu PET-uri şi pungi de plastic.

 • E limpede acum, FCSB e Steaua! Mulţumim, Naşule!
  17 oct 2017   Blog

  Începem acest program cu un anunţ. Cei care urmăresc, de vreo trei ani încoace, situaţia extrem de complicată din disputa FCSB - Steaua şi-au pierdut vremea. Cum adică de ce? Pentru că sunt fraieri, de aia! S-au uitat în gura specialiştilor în drept, în gura avocaţilor, au ascultat părerea oamenilor implicaţi din ambele tabere. În loc să? În loc să îl întrebe pe Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

CLASAMENT Liga 1 Betano
Poz M Gol Pct
vezi tot clasamentul »
1 FCSB 8 19-9 15
2 Sepsi OSK 9 10-5 15
3 Astra 8 10-5 14
4 Gaz Metan 8 11-11 14
5 CFR Cluj 8 10-7 13
6 Viitorul 8 9-8 13
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.