1-10 din 109 articole

Articole scrise de Dan FILOTI

 • ProSport. Punct ro şi de la capăt!
  6 dec 2013   Blog

  Am scris în ziarul acesta zeci, poate sute de texte. La multe dintre ele simţeam presiunea dead-lineului ce trebuia respectat...”Vorbeşte cu Filoti...Doar editorialul lui mai e de pus în pagină. Iar întârziem ziarul”, îmi răsună şi acum vocile glumeţ-ironice ale amicilor de la layout în dialog cu responsabilul de număr. La altele, înainte să încep să tastez, mă uitam în gol în faţa foii albe şi electronice şi a cursorului ce clipocea nepăsător. De obicei, în astfel de cazuri, îmi căutăm cuvintele pentru a „vorbi” despre un eşec al naţionalei, al echipelor noastre, al sportivilor noştri. (În clipele de entuziasm ideile vin de la sine...) Şi pentru astfel de momente am un glas familiar şi drag mie care îmi spunea amuzat: „Hai, Dane că lacrimogenele îţi ies bine...”. Acum nu ar trebui să fie cazul nici de lacrimogene, nici de dead-line. Ba din contră, m-am setat să scriu un text prin care să respect on-line-ul.

 • Sistemul ceasului al 2012-lea
  14 nov 2012   Blog

  14 echipe, cu sistem play-off şi play-out e o soluţie de care am auzit prima dată în faţa vechiului sediu al FRF, pe o străduţă cu drum înfundat. Acolo, pe scările sau în anexele sordide ale unei clădiri comuniste, de-a valma oameni de fotbal, impresari şi jurnalişti discutau şi aşteptau. Comunicate, decizii, schimbare... Un soi de Poiană a lui Iocan cu mai puţin praf şi mai multe personaje alfabetizate. Măcar aparent. Cei de atunci, în funcţii şi acum, trăiau clipa şi se hrăneau cu performanţele generaţiei de aur, ce se reunea într-o sală mai mult lungă decât lată, în jurul unei mese roase de carii. Au trecut de atunci ani mulţi şi, în tot acest timp, în loc să acţioneze, cei pe care îi denumim generic conducători, s-au mulţumit să amorţească într-un etern azi păgubos şi clientelar. Adevărul e că viziunea, responsabilitatea şi coerenţa erau ultimele noţiuni la care te-ai fi putut aştepta din partea celor menţinuţi în funcţii atâta amar de vreme de un sistem putred. Au stors tot ce era de stors din burete şi acum îl auzim şi îl vedem pe Dumitru Dragomir, cu privirea malefic-vioaie venind cu soluţia salvatoare, pe sub ramele unor ochelari, schimbaţi între timp ca şi cei ai Naşului, ce trădează bunăstarea. Tot el să ne scoată, cum ar veni. Cam ăsta e mesajul. Preia din mers o idee muult mai bătrână decât Casa Fotbalului şi o pune pe tapet mai mândru decât a venit Edison cu becul în faţa omenirii, îşi umflă pieptul şi păşeşte mai ţanţoş decît a făcut-o Armstrong, Neil nu Lance,

 • Singuri împotriva lor
  8 nov 2012   Blog

  Oficialii clubului Rapid au ajuns să implore Comisiile Ligii să dicteze suspendarea terenului propriu şi disputarea următoarelor meciuri fără spectatori.

 • Fotbalul din altă lume
  1 nov 2012   Blog

  Întâmplare petrecută relativ recent, pe un final de săptămână. Nu sunt în Bucureşti. Un week-end de relaxare fără fotbal parcă nu e suficient de săţios.

 • Bilete în alb pentru naţională
  12 oct 2012   Blog

  Trăim clipa. La ora asta, campioana CFR are un parcurs mulţumitor în Liga Campionilor cu o victorie mare la Braga şi o înfrângere previzibilă împotriva celor de la Man. United, iar Steaua e foarte în grafic în grupa ei de Europa League. România atacă sau, după caz, se apără în dubla cu Turcia şi Olanda, având un punctaj maxim, e drept după două meciuri şi acelea cu adversari inferiori, în grupa de calificare la Mondiale. Ce zic eu e că făcând o comparaţie cu ultimii ani am scos un pic capul la suprafaţă. Şi tocmai de aceea mi se pare extrem de important să ne agăţăm de aceste jocuri spre a consfinţi - nu mă tem de cuvinte mari - o împăcare istorică între naţională şi publicul ei. În ultimii ani şi mai ales după apariţia Ar

 • Europa Champions Ligă
  5 oct 2012   Blog

  Am văzut CFR-ul marţi şi Steaua joi. Le-am văzut în sensul că am urmărit meciurile lor de cupe europene din tribună, dar am şi avut ocazia de a percepe, de a observa şi simţi a

 • Inconştienţă la vârf
  29 sep 2012   Blog

  Semnalul dat de Mircea Sandu printr-un comunicat stufos şi încâlcit îl determină pe Dumitru Dragomir să aibă o reacţie moale şi formală la adresa Comisiilor care judecaseră evenimentele de la Steaua-Rapid. Aici nu vorbim de puncte, de amenzi, de sancţiuni. Vorbim de responsabilitate, de atitudine, de conştientizare şi de implicare. De lipsa lor mai exact. Predicate gen „respect” ori „stop rasismului” pe care forurile internaţionale insistă în ultimii ani sunt luate în derâdere. Cel puţin la Ligă.

 • Filoeuropenii noştri
  19 sep 2012   Blog

  Trăim în fotbalul adevărat datorită a două echipe diametral opuse ca strategie, ca discurs, ca filosofie. Punctul comun al CFR-ului şi al Stelei este reprezentat de forma bună de moment şi asta ne permite să nu tremurăm înaintea debutului în grupele Ligii, Campionilor respectiv Europa. Eu zic că sunt premise şi elemente pentru o rivalitate benefică roş-albastră-vişinie, de tipul celei din sezonul 2005/2006 cu CFR în rolul Rapidului. Momentul la care fotbalul românesc se raportează în ultimii ani a fost posibil datorită unor antrenori pasionaţi, dedicaţi şi pricepuţi, care au construit alături de conducători abili un lot solid, echilibrat valoric şi format din jucători responsabili. Chiar dacă vorbim de alte principii, Steaua echipă românească versus CFR cosmopolit, efectele pot fi aceleaşi. Dacă în campionat va câştiga numai una dintre ele sau, cine ştie, niciuna în Europa nici unii, nici ceilalţi nu au nimic de pierdut.

 • Şase puncte aşteptate şi zeci de mii de surprize
  13 sep 2012   Blog

  Nu trebuie să ne păcălim cu faptul că doar victoria aceea asudată din Estonia a readus fanii în stadion. Şi nici nu trebuie să ne lăsăm induşi în eroare de marketingul balcanic al preşedintelui FRF, care a organizat câteva întâlniri televizate cu liderii galeriilor şi a dat o cotă de bilete gratuite fanilor.

 • România stelistizată
  6 sep 2012   Blog

  Am atacat de câte ori am avut ocazia subiectul Sânmărtean la echipa naţională şi mi se pare în continuare că, la cât de multă lipsă de idei şi fantezie e în exprimarea României, vasluianul ar putea lumina estetic şi nu numai jocul nostru. Continuu să cred că Piţurcă e genul antrenorului/selecţionerului încăpăţânat peste măsură, care revine cu greu asupra unei etichete pe care o aplică unui jucător. Indiferent de cât de mult s-ar schimba ori ar evolua „subiectul” luat în vizor.

CLASAMENT Liga 1 Betano
Poz M Gol Pct
vezi tot clasamentul »
1 CFR Cluj 15 21-10 30
2 FCSB 15 29-15 28
3 U Craiova 15 27-12 26
4 Viitorul 15 17-15 26
5 Gaz Metan 15 17-17 25
6 Astra 15 17-14 20
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.