Armonia România

8 oct 2016 8415 afişări Comentează şi tu Blog

Frumoasă această echipă a României cu Benzar, Răzvan Marin şi Stanciu în primul 11. Se simte alt suflu, altă respiraţie, mai intensă, mai tinerească, avem puterea să privim Fotbalul în ochi, fără să ne mai ascundem după propria umbră.

Bineînţeles că nu trebuie să ne entuziasmăm după acest 5-0 din Armenia. Am jucat în superioritate din minutul 3, când deja aveam 1-0, dar nu scorul a contat extraordinar de mult, ci impresia aceasta de „altceva” în jocul alor noştri, senzaţia de libertate şi chiar de bucurie a fotbalului, pe care le aşteptam de mult timp şi pe care nu le-am văzut pe vremea lui Piţurcă sau a lui Iordănescu.

Spuneţi voi, că eu nu pricep, de ce nu i-a luat Tata Puiu pe Benzar şi pe Marin în lotul de Euro? Nu mai zic că meritau să fie titulari şi la turneul final din Franţa, ţinând cont de prestaţiile lor din campionat, de la Viitorul, dar măcar să fi fost acolo, pentru că sunt tineri, au talent, sunt serioşi, muncitori, au acel spirit de luptă care ne-a lipsi atât de mult în ultimii ani. De ce nu i-ai luat, Generale? Ce-ai avut cu ei? Ar fi cazul ca Iordănescu să răspundă acestor întrebări simple, dar, cum nu a avut curajul să-i convoace pe cei doi la Euro (chiar şi Rotariu putea fi acolo), nu va avea curajul nici să explice.

Benzar, Marin, Stanciu, Rotariu – cu ei se va consolida noua naţională, pe care vrem s-o vedem mereu ca în Armenia, cu mintea limpede, deschisă, armonioasă în exprimare.

Şi băieţii mi-au părut mai prieteni, până acum erau nişte străini care făceau o echipă ad-hoc şi voiau să joace o miuţă într-un turneu stradal. A spus-o şi Marica, se simţea stingher la naţională, grupul steliştilor nu prea îi accepta pe cei din afară. Acum, băieţii sunt România, sunt tricolorii noştri, vor să fie echipă. Şi vor fi dacă îl lăsăm pe Daum să-şi facă treaba în continuare, indiferent de ce se va întâmpla în Kazahstan.

Mai sunt Alibec şi Andone, primul - un talent încă necizelat, al doilea – un  atacant puternic. Cred că şi Chipciu poate mai mult, ca şi Maxim – accidentat acum.

Echipa României poate arăta din ce în ce mai bine cu cei enumeraţi mai sus pe teren. Sunt convins că şi la naţionala de tineret sunt jucători care pot face trecerea spre prima reprezentativă, Florin Tănase, Bumba, Puşcaş, Ţîru.

Talente sunt mereu în România. Important e cum le descoperim, cum le creştem, cum le încurajăm şi cum le ajutăm să progreseze.

Şi avem nevoie de mai mulţi Daum în fotbalul românesc.

Versiune selectata: mobil / standard