CFR, cea mai bună echipă din campionat!

22 nov 2016 7831 afişări Comentează şi tu Blog

Vorbim din punct de vedere al jocului pe care l-au arătat cele 14 echipe în etapele jucate până acum în Liga 1 (16). Sunt puţine meciurile despre care poţi spune că formaţia trimisă în teren de Vasile Miriuţă a jucat prost. Poate în cele două înfrângeri, 1-3 la FC Botoşani, din etapa a doua, în care ceferiştii parcă nu reveniseră din vacanţă şi, să zicem, în acel 1-2 de la Viitorul, din etapa a 13-a. În rest, am văzut o viteză de joc superioară celorlalte combatante, mult peste Steaua în meciul direct (2-1 pentru CFR), şi nu numai, o acoperire aproape totală a terenului, datorită mişcării permanente a jucătorilor. 

Nu prea vezi la CFR ca un jucător sau doi să se plimbe pe teren în dorul lelii. Toţi aleargă, toţi creează densitate în zona în care se află mingea şi, peste toate, au şi câşiva jucători tehnici, care pot scoate adversri din joc.

Şi defensiva, cu doar 12 goluri primite (doar Steaua stă un pic mai bune la acest capitol – 11), şi ofensiva, cu 28 de goluri marcate - cel mai bun atac din Liga 1 -, funcţionează la parametri foarte buni. 

Să mai ţinem cont că trupa antrenată de Miriuţă a jucat aseară în Ştefan cel Mare fără golgheterul ei, Bud, suspendat pentru meciul cu Dinamo, cel care a înscris de 8 ori până acum şi care a dat două şi în poarta Stelei, pe terenul acesteia (aşa zis terenul Stelei, pentru că roş-albaştrii nu au stadion propriu şi joacă pe Naţional Arena). Şi să nu-i uităm pe cei doi portari, Marc şi mIncă, ambii cu intervenţii sigure şi foarte puţine gafe.

Repet, vorbim strict din punct de vedere al jocului prestat de echipele din Liga 1. Dacă am băga în ecuaţie situaţiile financiare, insolvenţele, datoriile, atunci ar trebui să discutăm altfel. Dar să ne facem că nu ştim despre acestea, pentru că, altfel, probabil că Steaua ar mai avea lângă ea una sau două adversare.

Şi pentru că a venit vorba de Steaua, am tot aşteptat saltul acesteia de la mai nimic la ceva, dar Reghecampf nu reuşeşte să găsească formula care să-l satisfacă pe patron şi pe fani, câţi au mai rămas ei. Am mai spus-o, cred că e mai degrabă vorba de aroganţă, când încerci nişte improvizaţii uluitoare, dar şi de lipsă de tact, de simţ pedagogic şi psihologic în relaţiile cu anumiţi jucători. Altfel nu se explică evoluţiile slabe ale lui Boldrin, De Amorim, Aganovici, Achim, Enache, ca să nu mai vorbim de Golubovic şi Tudorie – cu toţii aduşi ca nişte jucători de prim-plan în campionatul nostru extrem de modest, să recunoaştem.

Despre Dinamo. Din păcate pentru competiţie, nu are faţă de titlu în momentul actual. Multe schimbări după Rednic, jucători mediocri, mai e de muncă şi de investit dacă vrei să te baţi la titlu.

Şi Craiovei îi lipseşte ceva, deşi, dacă ar fi să mă ghidez după jocul prestat în cele 16 etape, aş aşeza-o pe locul 2. Apropo, iată un Top 8, din punctul meu de vedere, ţinând cont de trei factori: impresia artistică, eficienţă şi siguranţa în apărare:

  • 1. CFR Cluj
  • 2. Craiova
  • 3. Steaua
  • 4. Viitorul
  • 5. Gaz Metan
  • 6. Astra
  • 7. Dinamo
  • 8. Botoşani  

Va fi luptă mare pentru locul 6 din clasamentul real, ultimul ce duce în play-off, pentru care se bat acum Astra, Dinamo şi Botoşani.

Versiune selectata: mobil / standard