Cine transferă ia titlul!

10 ian 2016 8010 afişări Comentează şi tu Blog

Fotbalul românesc începe anul 2016 cum l-a terminat pe 2015, în sărăcie. Nici nu putea aduce Revelionul vreo schimbare majoră într-o competiţie în care patronii de cluburi sunt sau au fost pe la puşcărie.

Liga 1 trăieşte doar din drepturile tv. Fotbaliştii, antrenorii, aşa-zişii patroni, şefii de cluburi aşteaptă cu înfrigurare ziua în care trebuie plătită următoarea rată, unii pentru a-şi primi banii restanţi, ceilalţi pentru a achita datorii vechi şi pentru a evita depunctări sau chiar desfiinţări.

Nimeni nu mai are curajul să investească, sau să împrumute, nimeni nu mai dă bani pe transferuri, ba din contră, toată lumea aşteaptă să vândă ceva. Dar cine să mai cumpere din România, o ţară neserioasă din punct de vedere al transferurilor externe. Prea puţini din jucătorii ajunşi în Occident în ultimii 10 ani au confirmat şi şi-au scos banii, cum se spune.

Nici excentricul Gigi Becali nu mai are vână din acest punct de vedere. Reghecampf a şutuit câţiva jucători, aducându-i în loc doar pe Pintilii, care mai poate face faţă la nivel înalt la cei 31 de ani ai săi, şi pe Bourceanu, care nu se mai regăseşte din punct de vedere psihic şi fotbalistic după accidentarea de la începutul lui 2014.

Becali anunţă transferuri pe bandă rulantă, ba Marica, ba Budescu, ba Alibec sau Bawab sunt ca şi cumpăraţi, însă niciunul dintre aceştia nu a ajuns în lotul lui Reghecampf şi e greu de crezut că vor ajunge, în condiţiile în care împrumutătorul Stelei nu mai vrea să împrumute.

Singurele echipe care au reuşit să se mişte cât de cât pe această piaţă a transferurilor sunt Dinamo şi Viitorul, iar senzaţia este că acestea nu se vor opri aici.

Primele cinci echipe din Liga 1 se întind pe numai 6 puncte în clasament, iar distanţa asta se poate reduce la 3 în play-off. Următoarele două săptămâni sunt extrem de importante din punct de vedere al transferurilor. Cine va face acum alegerile potrivite va avea, probabil, şi cele mai mari şanse la titlu.

Versiune selectata: mobil / standard