Despre marii antrenori Laurică şi Şumudică

16 sep 2016 10929 afişări Comentează şi tu Blog

Reghecampf a bulversat complet echipa Stelei. Ai fundaş stânga de meserie, pe Toşca, dar îl bagi fundaş central. Pe Enache, îl pui fundaş dreapta, deşi el e mijlocaş. Ştiu că a mai jucat aici, dar vorba lui Ştefan Beldie – nu a dat trei centrări ca lumea din postura asta de când e la Steaua. Păi atunci, cine să se sesizeze? Ziaristul sau antrenorul?

Apoi, pe Mitrea îl pui fundaş stânga, deşi l-ai adus pentru postul de fundaş central. Pe Moke nu îl foloseşti nici cal, nici măgar, ci pe undeva pe acolo, adică ori al cincilea fundaş, ori lângă Bourceanu. Pe Achim, unul dintre cei mai constanţi stelişti de până acum, îl ţii pe bancă. Tănase, un jucător de contraatac, intră abia în minutul 61.

Eu înţeleg că pe Reghecampf îl încurcă şi Becali, dar mă aşteptam la o echipă normală în primul meci din grupele Europa League. E posibil ca, după ce a dat mâna cu Guardiola, Reghecamp să se creadă la nivelul acestuia, să încerce improvizaţii şi să se creadă zeul ideilor inovatoare din fotbal. Dar, vă rog să mă scuzaţi, el a pierdut meciul cu Osmanlispor, o formaţie incomodă, dar nu de nebătut.

Şi Şumudică la fel. Dacă a luat titlul şi a eliminat-o pe West Ham în play-off-ul EL, probabil că se crede şi el un mic Mourinho. S-a prezentat cu formula asta, 4-1-4-1, la primul joc din grupă, crezând că poate face orice fel de experimente şi că austriecii ăia sunt nimic în faţa lui. Ei bine, s-a demonstrat că nu e deloc aşa.

Inexplicabil mi se pare faptul că Mr. Şumi nu a sesizat nici la pauză că marea problemă a Astrei e la mijlocul terenului, unde Lovin mai avea nevoie de un jucător de acelaşi profil pentru a acoperi toată zona şi pentru ca Astra să nu fie ruptă total între apărare şi atac. El l-a scos pe Lovin, care nu mai făcea faţă, săracul, de unul singur şi l-a trimis în teren pe Seto, lăsându-l şi pe acesta să se cureţe.

Osmanlispor în superioritate numerică o împinge pe Steaua spre careul lui Niţă şi o bate până la urmă la două goluri diferenţă. Astra în superioritate numerică, nu reuşeşte să o egaleze pe Austria Viena. Cam asta e diferenţa între antrenorii români şi cei de prin campionatele străine, atenţie, nu foarte puternice.

În concluzie, după părerea mea, ambele meciuri de ieri au fost pierdute de antrenori.

 

Versiune selectata: mobil / standard