Fotbalul învinge banii

8 dec 2016 6045 afişări Comentează şi tu Blog

Calificarea Astrei în Europa League poate fi catalogată drept una dintre marile minuni ale fotbalului. 

Astra şi-a vândut doi dintre cei mai importanţi jucători, Boldrin şi De Amorim, dar a reuşit să păstreze piesele grele Texeira, Lung, Alibec şi să-l readucă pe Budescu. A vândut cu cap, în timp ce  patronul Stelei era în stare să-l vândă şi pe Luţu, ca să stoarcă tot ce se poate. A şi spus-o că-l interesează doar banii. 

E o lecţie pe care a primit-o acest Becali şi echipa asta a lui, jupuită de toate valorile, de la istorie, la fani şi la stadion. O lecţie din care Becali nu va învăţa nimic şi care spune aşa: Când eşti implicat în fotbal, trebuie să-l mai şi joci. Să fii preocupat nu numai de bani, ci şi de suporteri, de ce vor aceştia, de ce le place, pentru că, şi datorită lor, vin apoi şi banii.

Astra a fost preocupată de fotbal, în ciuda problemelor financiare. Iar marele merit pentru asta e al lui Şumudică. Nu îl consider un mare streteg, să mă scuze! Am mai spus-o, nu rezonez cu circul promovat de acest antrenor, dar recunosc că trebuie să ai simţul acesta deosebit, să miroşi fotbalul, să îl pui în prim-plan, indiferent de probleme.

Acum, sincer, îi iert orice lui Şumudică. Ca iubitor al fotbalului, vedeam acest sport ca şi mort şi îngropat. Faptul că o echipă românească ajunge în primăvara europeană, în condiţiile de faliment generalizat de la noi, mă face să mai sper, deşi e o speranţă deşartă. Nu o calificare în şaisprezecimile Europa League salvează fotbalul de la noi, ci o resetare totală a vechilor obiceiuri şi mentalităţi. Dar asta e o altă discuţie.

Mă bucur ca fan al fotbalului pentru acest circar Şumudică, mă bucur pentru cola băută de Alibec şi pentru sarmalele lui Budescu, mă bucur pentru comentatorul sportiv Daniel Niculae, care mai pleacă din studio pentru a se întâlni cu monumentul Totti pe Naţinal Arena, mă bucur pentru vânzătorul de ghete Lovin, care aleargă ca în tinereţe un meci întreg. Mă bucur pentru artistul Texeira. 

 
Versiune selectata: mobil / standard