Renaşterea unui fotbalist

13 mar 2016 13948 afişări Comentează şi tu Blog

Deşi nu împlinise 31 de ani, Bourceanu era considerat un fotbalist terminat, mai terminat chiar şi decât Mutu, care merge pe 38. Mai grav era că şi Bourceanu însuşi se credea terminat şi nu îşi mai dădea şanse să redevină ce a fost.

Ce a fost? Căpitanul Stelei, titular la naţională, cel mai bun fotbalist din campionatul intern! Transferul în Turcia şi accidentarea gravă, care l-a ţinut mult timp departe de fotbal, l-au scos din mână. Nu mai era el, mijlocaşul agresiv, care muşca din minge, din gazon şi din adversar. Au venit greşelile, tot mai repetate, apoi nemulţumirile şi jignirile fanilor: “Bourcene, când te laşi, mă?”. Auzea, înghiţea şi mergea mai departe. Cum să se lase? I se părea ciudat. Ce a fost şi ce ajunsese... Dar gândul că nu mai e fotbalistul feroce, cu plămâni de atlet de maraton, îl rodea.

Ce să facă altceva decât să muncească? A tras de el, s-a antrenat cât a putut şi cum a putut, a jucat slab când a fost băgat. Era şi o chestiune psihologică, dar şi frica de o nouă accidentare. De fapt, Bourceanu juca de parcă era accidentat. Şchiopăta parcă pe teren, era într-un picior, lovit, rănit de toată lumea.

Scos la pauză la Voluntari, la 0-1, şi ţinut pe bancă în următorul meci, 1-1 cu Iaşi, Bourceanu a intrat titular în semifinalele Cupei Ligii, cu Astra, şi a fost cel mai bun jucător de pe teren. Logic, a intrat din primul minut şi în această seară, cu aceeaşi Astra, dar în campionat. Şi l-am văzut pe Bourceanu căpitanul, Bourceanu cel mai bun fotbalist din Liga 1, alergând încă un maraton de 90 de minute, pasând precis, mobilizându-şi coechipierii prin avântul său de mic revoluţionar şi prin agresivitatea pozitivă. Ce-i drept, pe final putea încasa al doilea cartonaş galben, şi implicit pe cel roşu, dar rămâne imaginea de ansamblu, a jucătorului-alergător, a şefului de echipă care îşi depăşeşte norma de piese, de pase, de kilometri munciţi.

Bourceanu a revenit acolo unde îi este locul şi poate fi o opţiune serioasă pentru Euro. Avem nevoie de fotbalişti de acest gen.
 

http://www.prosport.ro/florin-caramavrov/renasterea-unui-fotbalist-15106063
15106063
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard