11-20 din 138 articole

Articole scrise de Matei Udrea

 • Cu Daum în Doom: ce a căutat România în ţara de dincolo de hartă
  12 oct 2016   Blog

  Nu v-a plăcut cum a jucat România la Astana? Nici mie. Nici nu avea ce să ne placă. Deocamdată, din trei meciuri cu Daum, s-ar părea că jocul bun şi victoria cu Armenia, de la Erevan, reprezintă excepţia, iar regula o fac meciurile proaste.

 • O înfrângere discretă. Ziua în care un Steaua – CFR Cluj a ars degeaba nocturna de pe Arena Naţională
  22 sep 2016   Blog

  Acum fix 10 ani, în sezonul 2006-2007, Liga 1 avea 18 echipe, iar o partidă Steaua – CFR Cluj (a fost 4-2 atunci, pe 13 octombrie 2006) stârnea viermuială în Balta Albă până târziu, în noapte. Fotbalul românesc era la şase luni după „sfertul“ istoric din Cupa UEFA, acel Steaua – Rapid de pomină într-o campanie în care cele două, alături de Dinamo, eliminaseră din Europa Feyenoord, Everton, Lens, Hertha Berlin, Rennes, PAOK Salonic, Heerenveen, Betis Sevilla, SV Hamburg.

 • Criza "Regelui". Cum e posibil ca Hagi să aibă dreptate şi, totuşi, să greşească
  21 sep 2016   Blog

  Gândurile negre îl frământă pe Hagi de mult timp, iar marţi a fost doar momentul când numărătoarea inversă s-a sfârşit. Poate că absenţa fiului său de pe lista lotului lărgit al lui Daum pentru meciurile naţionalei cu Kazahstan şi Armenia, poate problemele financiare, poate propriile idei prevalente, poate alte necazuri nevăzute l-au determinat să explodeze la conferinţa de presă de după meciul de campionat cu Dinamo. Hagi a acuzat în principal presa, dar a lăsat impresia că, ţipând la ziarişti, se răcoreşte pentru că nu poate să facă asta către adevăratele ţinte. Nu e prima oară, a mai făcut-o şi în trecut, oricum „Regele“ nu are o părere prea bună despre ziarişti. În fond, discursul din 20 septembrie 2016 a păstrat linia celui din 3 iunie 1998. Nici atunci n-a ţipat la cine trebuia.

 • Dacă îţi stă cozonacu-n gât, ce te faci cu franzela?
  16 sep 2016   Blog
 • Fotbal răsturnat. Când campioana Ligii 1 aduce în Europa League mai puţini spectatori decât amatorii din Liga 5
  15 sep 2016   Blog

  În Liga 1 – şi în naţională – nu avem jucător capabil să bată loviturile libere aşa cum a făcut-o Grunwald pe Arena Naţională, în minutul 59 al partidei câştigat joi de Austria Viena, 3-2 cu Astra Giurgiu. Observaţia din prima propoziţie poate ţine loc de analiză a primului joc al campioanei României în acest sezon din grupele Europa League.

 • Becalizarea României. Cum s-a convenit că Daum e un dobitoc habarnist după 30 de minute din meciul cu Muntenegru
  5 sep 2016   Blog

  Britanicul Taylor nu fluierase încă jumătatea partidei România – Muntenegru că pe Facebook şi la TV şiroiau deja verdictele, adjectivele, soluţiile. Daum ăsta e un dobitoc, uite cum jucăm, e inadmisibil, ce caută Săpunaru la închidere, de ce e Bicfalvi în teren, a venit drogatul ăsta să strice şi ce era bun, înainte măcar ştiam să ne apărăm, acum nici de asta nu mai suntem în stare, să vină Piţurcă, să vină Iordănescu, de ce nu e niciun stelist în teren, înghesuim jocul pe centru, n-avem nicio idée de joc, e haos, panică, panică, panică. Panică!

 • Moartea unui idol. Când l-am pierdut, cu adevărat, pe marele Cassius Clay
  4 iun 2016   Blog

  Pe Cassius Clay – Cassius Clay, da, nu Muhammad Ali – l-am cunoscut când aveam câţiva ani. Marele Cassius Clay avea 40+ când ne-am întâlnit, se retrăsese fără glorie, dar pentru mine era Marele Campion

 • "Mare a fost doar Rednic sezonul ăsta!" Fraza pe care n-au înţeles-o Negoiţă şi echipa lui de hotelieri de la Dinamo
  5 mai 2016   Blog

  „Conducătorul clubului a venit la mine după un meci şi mi-a spus ce jucători să bag în teren. I-am răspuns: «OK, tu conduci clubul, pari să ştii regulile de bază ale jocului». Şi am plecat.“ Aşa a răspuns Bela Guttmann, antrenorul care a inventat sistemul 1-4-2-4 şi a câştigat Cupa Campionilor de două ori cu Benfica, în 1960 şi 1961, când a fost întrebat de ce a părăsit Ciocanul Bucureşti şi România în 1946.

 • "Eu vreau bani, bani, bani, bani, bani!" De ce nu se înţeleg Becali şi suporterii Stelei
  21 apr 2016   Blog

  Omul spune multe la nervi, iar Gigi Becali era un patron de echipă nervos miercuri seară. A intervenit telefonic, să se descarce, la Sport.ro. Şi acolo, în direct, la doar câteva minute după ce Steaua ratase şi al doilea obiectiv major al sezonului, Becali a explicat în ce constă ruptura dintre el şi restul lumii atunci când e vorba de Steaua. „Suporterii şi presa vor trofee, eu vreau bani, bani, bani, bani, bani… ca să fac performanţă.“ Exact aşa, cu o pauză scurtă între „bani“ şi completarea care, în context şi din felul cum a fost rostită, a părut artificială în construcţia frazei, ca şi cum ar fi fost pusă acolo de altcineva. Şi chiar aşa a fost, într-un fel, pentru că prima parte a propoziţiei i-a aparţinut lui Gigi Becali şi a izvorât din adâncul concepţiei sale despre lume şi viaţă, iar cea de-a doua a fost pusă acolo de raţiune, după ce vorbitorul şi-a luat seama.

 • Despre inegalabila Monica, simbolul nebuniei noastre
  17 apr 2016   Blog

  Dacă o tenismenă din echipa noastră de Fed Cup ar trebui aleasă pentru a întruchipa poporul român, fără dubii că ar fi Monica. Fata asta isteaţă şi veselă, care-şi strigă bucuria şi dezamăgirile în gura mare, care ridică pumnii către public, îndemnându-l să strige mai tare, şi mai tare, extrovertită şi dinamică, inventivă, agitând permanent un dozaj perfect de geniu şi inconstanţă, este România.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.