11-20 din 142 articole

Articole scrise de Matei Udrea

 • Certificatele lui Dragnea. Cum a stabilit preşedintele PSD că Steven van Groningen şi Valeria Răcilă nu sunt buni români
  6 feb 2017   Blog

  Folosindu-se de articolul publicat duminică de ProSport despre familia Steven van Groningen şi Valeria Răcilă, care a participat în ultimele zile la protestele împotriva corupţiei din Piaţa Victoriei, Liviu Dragnea, maşinăria PSD şi posturile TV prietene au reîmpachetat tema conspiraţiei internaţionale împotriva României.

 • Cum a salvat Massone fotbalul românesc, sub înaltul patronaj şi atenta supraveghere a domnului Burleanu. Povestiri din locul unde băştinaşii îl iau de şef pe orice individ îmbrăcat la costum
  22 oct 2016   Blog

  Hai să ne închipuim că eu sau tu am pleca, aşa cum suntem acum, izmană pe călător, în Italia, am bate la uşa unei echipe, să zicem Cesena, şi am spune: „Bună ziua, iată-ne, am venit!“. Ăia, emoţionaţi, să leşine în prag şi, după ce le dăm cu puţin oţet pe la nas, să îngaime: „Oh, Doamne, cât v-am aşteptat, mântuitorilor! Asta e casa noastră. Sau a fost, că de azi înainte e a voastră, v-o dăm, că meritaţi! Nu, nu vă recomandaţi, nu e nevoie! Nu ştim cine sunteţi, dar n-are importanţă, dacă veniţi din România şi mai aveţi şi pantaloni pe voi, e clar că sunteţi oameni serioşi“.

 • Revanşa echipei despre care nimeni nu observase că există
  21 oct 2016   Blog

  În ziua în care toată lumea se întreba dacă FC Steaua va reuşi, în sfârşit, să facă un meci bun, prima victorie a României în grupele Europa League a venit de la Astra. Ciuca bătăilor din campionat, echipa pe butuci, în care fotbaliştii stau cu geamantanele la uşă, iar antrenorul trimite sms-uri disperate „preşedinţilor“ din lumea-ntreagă cu „pachete promoţionale“, scapă turma Ligii 1.

 • Csf? Ncsf!
  20 oct 2016   Blog

  FC Steaua – FC Zürich a fost un fel de FC Basel – Juventus Bucureşti pe dos. Câte şanse ar fi avut liderul Ligii 2 să-şi creeze de două ori mai multe ocazii decât elveţienii la ei acasă?

 • Cu Daum în Doom: ce a căutat România în ţara de dincolo de hartă
  12 oct 2016   Blog

  Nu v-a plăcut cum a jucat România la Astana? Nici mie. Nici nu avea ce să ne placă. Deocamdată, din trei meciuri cu Daum, s-ar părea că jocul bun şi victoria cu Armenia, de la Erevan, reprezintă excepţia, iar regula o fac meciurile proaste.

 • O înfrângere discretă. Ziua în care un Steaua – CFR Cluj a ars degeaba nocturna de pe Arena Naţională
  22 sep 2016   Blog

  Acum fix 10 ani, în sezonul 2006-2007, Liga 1 avea 18 echipe, iar o partidă Steaua – CFR Cluj (a fost 4-2 atunci, pe 13 octombrie 2006) stârnea viermuială în Balta Albă până târziu, în noapte. Fotbalul românesc era la şase luni după „sfertul“ istoric din Cupa UEFA, acel Steaua – Rapid de pomină într-o campanie în care cele două, alături de Dinamo, eliminaseră din Europa Feyenoord, Everton, Lens, Hertha Berlin, Rennes, PAOK Salonic, Heerenveen, Betis Sevilla, SV Hamburg.

 • Criza "Regelui". Cum e posibil ca Hagi să aibă dreptate şi, totuşi, să greşească
  21 sep 2016   Blog

  Gândurile negre îl frământă pe Hagi de mult timp, iar marţi a fost doar momentul când numărătoarea inversă s-a sfârşit. Poate că absenţa fiului său de pe lista lotului lărgit al lui Daum pentru meciurile naţionalei cu Kazahstan şi Armenia, poate problemele financiare, poate propriile idei prevalente, poate alte necazuri nevăzute l-au determinat să explodeze la conferinţa de presă de după meciul de campionat cu Dinamo. Hagi a acuzat în principal presa, dar a lăsat impresia că, ţipând la ziarişti, se răcoreşte pentru că nu poate să facă asta către adevăratele ţinte. Nu e prima oară, a mai făcut-o şi în trecut, oricum „Regele“ nu are o părere prea bună despre ziarişti. În fond, discursul din 20 septembrie 2016 a păstrat linia celui din 3 iunie 1998. Nici atunci n-a ţipat la cine trebuia.

 • Dacă îţi stă cozonacu-n gât, ce te faci cu franzela?
  16 sep 2016   Blog
 • Fotbal răsturnat. Când campioana Ligii 1 aduce în Europa League mai puţini spectatori decât amatorii din Liga 5
  15 sep 2016   Blog

  În Liga 1 – şi în naţională – nu avem jucător capabil să bată loviturile libere aşa cum a făcut-o Grunwald pe Arena Naţională, în minutul 59 al partidei câştigat joi de Austria Viena, 3-2 cu Astra Giurgiu. Observaţia din prima propoziţie poate ţine loc de analiză a primului joc al campioanei României în acest sezon din grupele Europa League.

 • Becalizarea României. Cum s-a convenit că Daum e un dobitoc habarnist după 30 de minute din meciul cu Muntenegru
  5 sep 2016   Blog

  Britanicul Taylor nu fluierase încă jumătatea partidei România – Muntenegru că pe Facebook şi la TV şiroiau deja verdictele, adjectivele, soluţiile. Daum ăsta e un dobitoc, uite cum jucăm, e inadmisibil, ce caută Săpunaru la închidere, de ce e Bicfalvi în teren, a venit drogatul ăsta să strice şi ce era bun, înainte măcar ştiam să ne apărăm, acum nici de asta nu mai suntem în stare, să vină Piţurcă, să vină Iordănescu, de ce nu e niciun stelist în teren, înghesuim jocul pe centru, n-avem nicio idée de joc, e haos, panică, panică, panică. Panică!

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.