Revanşa echipei despre care nimeni nu observase că există

21 oct 2016 7998 afişări Comentează şi tu Blog

În ziua în care toată lumea se întreba dacă FC Steaua va reuşi, în sfârşit, să facă un meci bun, prima victorie a României în grupele Europa League a venit de la Astra. Ciuca bătăilor din campionat, echipa pe butuci, în care fotbaliştii stau cu geamantanele la uşă, iar antrenorul trimite sms-uri disperate „preşedinţilor“ din lumea-ntreagă cu „pachete promoţionale“, scapă turma Ligii 1.

Astra s-a răzbunat, joi, la Plzen, în Cehia, pentru toate umilinţele îndurate în ultimul an. Pentru victoriile spectaculoase nebăgate în seamă. Pentru bătaia de joc a şefilor, cărora jucătorii le-au pompat în conturi peste 10 milioane de euro doar ca să li se spună că nu sunt bani de salarii. Pentru amatorismul îngrozitor care obligă echipa să se mute, ca o căruţă cu coviltir, din loc în loc, pe stadioanele patriei, în căutarea ierbii fără ciuperci. Pentru miş-maş-urile ligii şi ale federaţiei. Pentru nepăsarea suporterilor.
Pentru tot. Cehii de la Viktoria Plzen au fost doar pretextul.

Şi Alibec a plătit, cu cele două goluri, nişte poliţe. Din iarnă va pleca înapoi, la Steaua. Acolo de unde fusese dat afară acum vreo 10 ani, pe când era junior. Nu corespundea standardelor. Între timp, Academia Stelei a dispărut, iar Alibec parcă-parcă a mai crescut ceva.

E, totuşi, încă un destin nedrept: echipa despre care nimeni n-a observat că există – nici măcar locuitorii minunatului oraş-martir Giurgiu –, bate iar pe serviciul altora. Şumudică, Alibec şi Budescu seamănă în fotbalul românesc cu petrecăreţii ăia care dau buzna la petreceri, beau vinul, mănâncă friptura, dansează toate fetele şi la final pleacă în timp ce toţi se întreabă cine i-a invitat pe ăştia.

Să vedeţi ce show va fi dacă trec chefliii ăştia la nivelul următor şi trec de grupe!

Versiune selectata: mobil / standard