A fabulat Marcel Popescu?

24 feb 2017 4293 afişări Comentează şi tu Blog

Destui dintre noi eram în temă cu veleităţile actualului preşedinte al Craiovei. Când conducător de club abil, când impresar cu fler, în câteva cuvinte un adevărat om de fotbal. Marcel Popescu nu şi-ar fi închipuit însă vreodată că va fi purtătorul de cuvânt deodată şi al Federaţiei, şi al Ligii. Declaraţia de marţi de la Digi a lui Marcel Popescu, legată de retrogradarea automată a cluburilor aflate în insolvenţă începând cu toamna lui 2018, ţine loc până una-alta de un comunicat oficial semnat de cine doriţi dumneavoastră. De Burleanu, de Duru, de Iorgulescu. Deunăzi, câţiva comentatori Tv se întrebau, parcă vorbiţi, dacă Iorgulescu chiar mai trăieşte. Bineînţeles dacă mai trăieşte în fruntea Ligii. Nimeni nu l-a văzut la faţă în 2017 într-un reportaj, în tribună la um meci de fotbal, într-o conferinţă de presă. Deşi sezonul primei divizii a început de câteva săptămâni.  

Să ne întoarcem însă la Marcel Popescu. A trecut o jumătate de săptămână de la punerea în gardă cu pricina şi nicio precizare, nicio dezminţire dinspre FRF ori Ligă. Ce să mai crezi atunci? Că pe Marcel Popescu l-a luat gura pe dinainte şi a comentat o informaţie care era sub embargo, că a fabulat pur şi simplu, că nici prin cap nu i-a trecut lui Duru, de la Comisia de licenţiere, să sancţioneze cluburile care au apelat la subterfugiul insolvenţei?! Să nu uităm, în fotbal invenţie brevetată de Copos, începutul sfârşitului Rapidului. Dacă îşi mai închipuia cineva că afundarea unui club în găselniţa insolvenţei mai e o joacă de copii, e nimic altceva decât un slalom printre datorii, să ia atunci aminte de ce se întâmplă de câteva zile la Dinamo. De acord, mai e mult până departe, dar partronul Ionuţ Negoiţă chiar riscă să joace o tablă cu SOV sau Voiculescu. Ceea ce numai a bagatelă nu aduce.                      

 Retrogradarea cluburilor care se afundă în hăul insolvenţei merită măcar o dezbatere, fie şi numai dacă ne gândim că excentricităţile atâtor patroni au ras cluburi de tradiţie. Prima condiţie ar fi, aţi ghicit, să apară undeva, cândva şi o confirmare a spuselor lui Marcel Popescu. Sau o dezminţire, orice. Altminteri iar ne pomenim cu o altă ieşire a lui Duru, care ne anunţă aproape misterios într-o conferinţă de presă ce cluburi n-au primit licenţă pentru sezonul următor.   

Versiune selectata: mobil / standard