Boldrin mută mortul

5 ian 2017 4738 afişări Comentează şi tu Blog

După numai trei-patru lovituri libere bătute cu har, brazilianul Boldrin şi-a închipuit se pare că e deja în lucru statuia sa şi că va ieşi la pensie de la Steaua. Dacă e să se burzuluiască la cineva, atunci Boldrin e invitat să se răţoiască la oglindă. Adevărul gol-goluţ e că, în afara câtorva prestaţii reuşite imediat după transferul la Steaua, restul sezonului a fost mizerabil atât pentru Boldrin, cât şi pentru De Amorim. Ultimul n-a făcut altceva decât să aducă aminte de Cristi Tănase, care tot năucea balonul în cinci metri pătraţi în marginea careului şi cam atât.

Atunci când mai toate scârţâie din încheieturi, la cald se spun vrute şi nevrute. Pentru Boldrin pauza de iarnă trebuia să fie un sfetnic bun. N-a fost însă. De vreme ce impresarul jucătorului, fostul stelist Cătălin Liţă, nu conteneşte să sugereze că prestaţia mijlocaşului a fost bulversată de tentativa de racolare a jumătăţii agent de jucători din familia Reghecampf, atunci Boldrin îşi cam taie singur craca de sub crampoane. Tribunei şi presei nu i-a căşunat chipurile din senin pe Boldrin pentru că n-a semnat cu Meduza-impresar (mulţi habar n-aveau de disputa Liţă – Prodan), ci au fost amendate jocul haotic, împleticit şi în cele din urmă speranţele înşelate.                                          

Cu alte cuvinte, se mută mortul pe "Academiei". Cu siguranţă că vă aduceţi aminte de fostul fundaş al lui Dinamo sau al Argeşului de acum un deceniu, de Mariko Daouda. Către finalul etapei carpatine, atunci când se cam plictisise de fotbalul românesc, ivorianul n-a avut nicio ezitare în a poza în victimă a rasismului. Nici pomeneală, tribuna apostrofa de fapt bâlbâielile fundaşului Daouda, nicidecum tuciuriul pielii.

Nu cred să fi văzut vreodată cineva din fotbalul nostru un brazilian întors la timp după Sărbători. S-a îmbolnăvit bunica, n-au mai fost bilete de avion, colecţia pretextelor e vastă. Lui Boldrin i-a expirat paşaportul. Mai să fie! Nu se face gaură în cer pentru nişte exerciţii de dezmorţire şi câteva sprinturi prin pădure ratate. Întârzierea spune însă exact ceea ce trebuie să spună, ceea ce a spus de altfel şi cea mai bună parte din stagiunea trecută. Boldrin s-a văzut deja cu sacii în căruţă. A semnat contractul, banii vin la timp, pa şi pusi...                                                                                               

P.S.Apropo de sprinturi prin pădure, dar dintr-o altă categorie. L-am reîntâlnit deunăzi pe unul dintre conducătorii de asociaţie sportivă de pe vreme în care presa era generoasă în spaţiu tipografic şi cu eşaloanele inferioare. Gelu Ioniţă era cătrănit: "Acum se fac doi ani de când i-a cedat genunchiul nepotului meu care juca la Rapid, la copii. Un neica-nimeni care nu mai antrenase vreodată, Nicolae Costache, l-a forţat, l-a alergat prin pădure la Mogoşoaia şi s-a rupt. De atunci, operaţie după operaţie şi refacere după refacere". Ce rost mai are să te miri atunci că de la centrul de copii şi juniori al Rapidului n-a mai rodit nimic de ani buni. Toţi sunt actori desăvârşiţi în vorbe meşteşugite. Bazele piramidei bla, bla, bla. Fără obligativitatea federală, multe divizionare s-ar lepăda degrabă de ceea ce ele consideră povara centrelor de copii şi juniori. 

Versiune selectata: mobil / standard