Ce am câştigat cu revenirile lui Mutu şi Marica?

20 ian 2016 3621 afişări Comentează şi tu Blog

Nu picaţi în capcana de a vă pune această întrebare pentru că veţi da din colţ în colţ după un răspuns. Le e încă dator fotbalul nostru lui Marica, Bourceanu ori Mutu sau viceversa? Să ne oprim la Marica şi la Bourceanu, reveniţi acasă din motive diferite, dar îmboldiţi de un obiectiv comun. Cei doi abia dacă îşi mai aduc aminte care a fost ultimul meci oficial pe care l-au prins. Ambii vor forţa atraşi de mirajul Euro. Regulă nescrisă, adesea lunga inactivitate îşi cere colţoasă tributul, mai ales când dozajul revenirii nu e bine cântărit. Nu trebuie căutat un caz similar nefericit altundeva decât tot în curtea Stelei.

Dacă Marica şi Bourceanu vor plăti preţul forcingul precum marocanul Kharja?! Încă o lună, două de pauză. Care ar mai fi atunci avantajul fotbalului nostru de pe urma acestor reveniti în prima ligă? Dacă ar fi vorba de un campionat bine aşezat, precum cele de afară, cluburile puteau măcar să-şi frece palmele încântate de cozile la abonamentele pentru retur. La noi, lăsaţi, nu e cazul. Veţi obiecta eventual că până la un punct tema propusă nu e decât o speculaţie din categoria drobului de sare de pe sobă. Poate. Nu riscaţi însă un pariu că prin etapa a patra a returului, să zicem, nu cedează coapsa lui Marica ori tendonul lui Bourceanu.  

Articolul publicat azi pe site de colegul Vlad Măcicăşan vă propune o trecere în revistă a repatrierilor cu rezonanţă de după Revoluţie. De la Rednic la Lăcătuş, de la Marius Niculae la Sabău. Tradiţia revenirilor nu prea lasă loc de interpretări. Toţi fiii rătăcitori au fost întâmpinaţi cu braţele deschise, aplauze şi cu un efort financiar. Exceptându-i poate pe Gică Popescu pentru alegerea făcută şi pe Dan Petrescu pe care nu prea avea cine să-l aplaude în tribuna lui FC Naţional. La polul opus, şefii galerilor din teren. Lăcătuş, Marius Niculae ori Pancu. Ei, Dorinel Munteanu, Belodedici şi mulţi, mulţi alţii au fost motoarele către alte titluri de campioni. Unora le-au fost înghiţite şi toate mofturile, şi toate derapajele. Azi parcă e altcumva. Ce aşteptări, bunăoară, poate să aibă suporterul stelist de la Marica conştient că pentru nouarul naţionalei Steaua nu-i decât o trambulină către un club de afară mai generos la pungă? A venit sub formă de împrumut precum Piovaccari. Ce altceva poate să însemne Mutu decât un poster electoral pentru alegerile locale din vară? Ne vom alege până la urmă doar cu vrednicia şi cam atât a lui Bourceanu ori a lui Pintilii, de care prima ligă nu duce tocmai lipsă.

http://www.prosport.ro/mihai-ciuca/ce-am-castigat-cu-revenirile-lui-mutu-si-marica-14972573
14972573
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard