Contra parcă negociază Brexitul!

12 apr 2017 4225 afişări Comentează şi tu Blog

Din categoria de ce simplu când se poate complicat: nu mai e cine ştie ce şi negocierea din Contra şi Dinamo pentru prelungirea contractului tinde să ţină concurenţă tratativelor pentru Brexit! Efectul tărăgănării l-am văzut. Câţiva paşi împleticiţi ai lui Dinamo în play-off după ce viitorul băncii a intrat în ceaţă şi abia dacă mai pâlpâie speranţa urcuşului către pisc.                   

În fond, nici nu e mare lucru de negociat. Contra a ştiut prea bine că nu se va îmbogăţi dacă o va antrena pe Dinamo. Probabil că nici nu intră în discuţie cine ştie ce diferenţă între salariul propus şi cel cerut şi nici alte asperităţi între părţi. Concret, încape discuţie doar vizavi de clauza pretinsă de Contra potrivit căreia ar putea pleca oricând de la Dinamo la prima propunere de afară. Fără despăgubiri!  Oricât ar strâmba din nas patronul Negoiţă, el e la mâna lui Contra şi nu viceversa. Nu doar Guriţă, ci orice alt antrenor român ar lăsa totul baltă în prima noastră ligă la chemarea unui club inclusiv din a doua divizie spaniolă. Fie şi numai pentru o aventură de o jumătate de sezon, de doar câteva luni. Şi din acest unghi privită înţelegerea mototolită, Contra chiar are experienţă. Doar s-a lepădat de Petrolul în plin campionat încercând marea cu degetul la Getafe. Nu înainte însă de a-i potcovi pe ploieşteni cu contractul suculent şi cu ifosele lui Mutu. Carevasăzică îl accepţi pe Contra aşa cum e, cu toate hachiţele sale, fără prea multe ezitări şi remuşcări în selectarea opţiunilor, sau îl laşi baltă, cum merge vorba.                                    

Probabil că e unul dintre detaliile care ne desparte de lumea de mai multe stele a fotbalului din Vest. Decizia în cazul Contra ar trebui să-i aparţină corpului tehnic, în frunte cu managarul Mutu, şi nicidecum preşedintelui Negoiţă. Care a fost dojenit în câteva rânduri că oricum nu se prea pricepe la fotbal, nu? Atunci când se tot înţepa cu Mutu, Andone avea o replică preferată: "Mutu a fost înscăunat la Dinamo ca să aducă bani". Deocamdată la Dinamo se văd doar tăieri de fonduri. S-a schimbat din mers firma echipamentului sportiv. În fond, unde e aşezat profilul lui Mutu în această "ecuaţie Contra"? Golgeterul all time al naţionalei la braţ cu Hagi nu e acum altceva decât un purtător de vorbe între Negoiţă şi Contra. Fără decizie, fără implicare, încât nu o dată îţi vine să-ţi spui dacă nu cumva Mutu a uitat să coboare din Olimpul său printre pământeni...                                               

P.S. Nu am niciun dubiu. Corpul medical de pe banca tehnică a Craiovei e căzut în cap. Acum câteva etape am văzut un thriller cu Dimitrov cu coloana vertebrală făcută ghem după un duel aerian. Probabil că Dimitrov n-a priceput nimic din ce i s-a întâmplat, a dat însă din cap că e o.k. şi medicul Craiovei l-a lăsat să continue. Duminică, altă lovitură la cap înfricoşătoare. Ivan a fost salvat şi a continuat meciul ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Orice medic cu scaun la cap i-ar fi împiedicat pe Dimitrov şi pe Ivan să continue şi i-ar fi urcat în ambulanţă către spital la analize. Exact aşa se petrec nenorocirile gen Neşu. 

Versiune selectata: mobil / standard