Craiova lui Ganea şi CraiOlguţa

8 mai 2017 6902 afişări Comentează şi tu Blog

După cum a desconsiderat Craiova meciul cu Viitorul pare nimerită încă o reverenţă în faţa Ştiinţei care a arbitrat finala campionatului din '98. Mai bine zis, după cum circulă povestea, o reverenţă în faţa acelei jumătăţi de echipă a Craiovei care n-a păcălit fotbalul în faţa Rapidului lui Mircea Lucescu. Atunci, la acel 2-2 care îngropa visul Giuleştiului de a redeveni campion, Ionel Ganea nu-şi punea întrebarea, precum Ivan azi, dacă e refăcut, dacă nu cumva e prea mare riscul unei accidentări înaintea unui alt meci de Cupă. Iar pe atunci nu era vorba despre o semifinală-retur în deplasare (după un tur pierdut) la Voluntari de peste o săptămână şi jumătate, ci chiar despre o finală de Cupă de peste câteva zile...  

Da, exact acesta e subiectul: o paralelă peste decenii dintre Ganea şi Ivan şi diferenţă de optică dintre conducerea clubului şi antrenorul de atunci (Crăciunescu şi Alesanco) şi micimea celor din pâine de acum. Inclusiv Gigi Mulţescu, cel care iese astfel de la Craiova pe uşa din dos, complice la sloganul lansat de către Ivan într-o conferinţă de presă. Să câştige oricine numai Steaua sau Dinamo nu!             

Lui Mulţescu nu i-a cerut nimeni s-o ajute pe Dinamo, spre exemplu, în numele unei cariere de invidiat acolo, ci, mult mai simplu, i s-a pretins să nu întoarcă spatele meseriei  de antrenor. Să nu cocoloşească jumătate de echipă, să nu promoveze câţiva puşti doar pentru că aşa i s-a năzărit cuiva. Craiova a avut în campionat meciuri şi mai relaxate, cu Pandurii sau Chiajna, să zicem, dar la toţi aceşti adolescenţi nu s-a gândit nimeni. Ca să vezi, Vlad, Popescu şi ceilalţi au debutat într-o partidă decisivă pentru titlu! Culmea e că Ştiinţa de-acum, sau cum i-o mai zice, o echipă de play-off şi cupe europene, nu s-a ridicat nici măcar la ştacheta înălţată de deja retrogradata Oţelul din urmă cu doi ani, care a învins-o pe AS Ardeal în ultima etapă, hotărâtoare la titlu, chiar pe propriul teren!                                     

Lui Mulţescu i s-a pus pe tavă pretextul unei ieşiri onorabile din scenă. N-a profitat. În schimb a prins-o din zbor Marcel Popescu, care n-a ratat prilejul de a se face preş în faţa şefilor.    
 

Versiune selectata: mobil / standard