Mai bine Daciadă decât cu Capră şi Adamescu

26 iun 2017 3283 afişări Comentează şi tu Blog

Tribuna plină dă bine întotdeauna. Aşa te simţi cu adevărat fotbalist, cum spun jucătorii. Dă bine mai ales la un meci de baraj pentru promovarea în liga a treia. Modelele propuse de cei din Ploieşti şi Galaţi. Coregrafie 3D, cântece, un preşedinte de club căruia i s-a pregătit momentul retragerii de pe gazon la 40 de ani... Idilic.                                                                                                     

Versiunea 2017 a Daciadei de altădată, faza pe oraşe. Efortul şi patima suporterilor sunt admirabile, nu sunt însă nici pe departe şi de ajuns. Numai cu suportul financiar al acestora abia dacă se achită factura la apă. La judeţ sau în ligile inferioare ar mai merge. Până la urmă, dintr-o chetă, tot se strâng banii pentru o deplasare sau o apă plată după meci. De aici încolo însă orice prag sărit, orice promovare se traduc în modificări ale contractelor jucătorilor, transferări, cantonamente şi multe altele. Adică bani, bani, foarte mulţi bani.          

Suporteri în sus, suporteri în jos. N-am dat peste nicio oficialitate. Cu o excepţie, la partida de la Galaţi, acolo unde pe banca tehnică a adversarilor Oţelului a stat, după o informaţie de pe banda reportajului TV, primarul din Mirceşti. Din fericire, măcar pe moment, gustăm din satisfacţia că nu ne-am întors de unde am plecat. La clipa în care a fost înregistrat falimentul Petrolului sau al Argeşului. Rechinii au rămas la pândă, n-au de ce să se înghesuie după o promovare în liga a treia! Roata fotbalului se tot învârte şi vor scoate iarăşi capul din cine ştie ce cotlon un alt Capră, un alt Penescu, un alt Adamescu, un alt ghiftuit-înfometat care să pozeze în salvatorul clubului. La Digi 24 rulează serialul "România furată". Înlocuiţi ruinele de la cine ştie ce combinat sau de la o făbricuţă care ţinea în spinare un întreg oraş cu ruinele cluburilor dezmembrate jucător cu jucător şi veţi avea noul maxireportaj "Fotbalul furat". Listă lungă pe generic, cu Simota, cu Farul, cu Bacău, cu cârnăţarii care au condus Rapidul, cu Iacov de la Progresul...     

Parcă e mult mai sănătos să ne bucurăm deocamdată de euforia celor care au trăit acum promovările în liga a treia, chiar şi de zelul peluzei gălăţene care a încercat să invadeze terenul pe care nu demult ieşise campioana ţării. Acum câştigase barajul cu Mirceşti.

Versiune selectata: mobil / standard