Nicolae Badea, un "dinamovist convins"

9 mar 2017 5278 afişări Comentează şi tu Blog

Lui Dinamo i-ar fi picat cum nu se poate mai nimerit zicala cu barza chioară şi cu cuibul. Visul de decenii al suporterilor dinamovişti – un stadion decent, fără pistă de atletism – ar fi prins viaţă. Statul le-ar fi făcut, iată, cuib urmaşilor lui Lucescu şi Dinu sub presiunea câtorva antrenamente ale combatantelor de la Euro 2020. Dinamo se alegea cu un stadion modern fără nicio leţcaie scoasă din visteria clubului. Viermuiala de ani a aşa-zişilor acţionari e bineînţeles piedica. Aproape că uitasem că în istoria clubului a existat şi un moment trist în care unul dintre acţionari se numea Nicolae Badea. Fostul ginere al lui Dincă-Te-Leagă. Ne închipuiam, naivi, că singura legătură de azi a lui Badea cu fotbalul e doar televizorul. Nici pomeneală. Badea deţine încă o societate comercială, care nu se mai ocupă însă cu fotbalul, n-are echipă şi nici nu-i trece prin cap să-şi facă, nu e înscrisă niciunde, dar are însă un contract de cesiune a stadionului. Firmele lui Badea au drept obiectiv orice domeniu doriţi dumneavoastră, numai fotbalul nu. E de-a dreptul misterios cum Ministerul de Interne nu poate denunţa vechea învoială cu Badea din 2002. Sau poate nu e chiar atât de misterios...

Ce coincidenţă, 2002! Anul în care Viorel Păunescu, alt "investitor" al vremurilor, i-o cocea lui Becali. Da, aceştia au fost acţionarii salvatori ai dinamoviştilor din ultimul deceniu. Badea, Borcea şi Turcu (odihnească-se în pace!), investitorii cu un "mare suflet dinamovist". Unul lua în gaj o tribună de pe Dinamo, altul dezlegările în alb ale câte unei vedete gătite pentru export şi care au lăsat în urmă prăpăd şi o datorie de nu-i mai ţine nimeni socoteala, 10-15 milioane de  euro, poate mai mult. Tot ce a contat a fost să-şi scoată ei, cămătăreşte, banii cu care au împrumutat clubul. Dacă Vasile Turcu n-ar fi fost acţionar o vreme la Dinamo ştirile de acum de pe televizoare ar fi menţionat undeva la şi altele că s-a sinucis un om de afaceri. Aşa e însă breaking news: s-a sinucis fostul acţionar al lui Dinamo.                                                                              

După cum bine se ştie, între Negoiţă şi Badea există un litigiu şi o datorie de vreo două milioane de euro a actualului finanţator. Poate că toată tărăşenia cu contractul lui Badea şi piedica pusă noului proiect al stadionului nu e decât o formă mascată de şantaj. Îmi dai banii, începe reconstrucţia. Adică vorba lui Lucian Bute când a fost suspect de dopaj: Jamais!

Versiune selectata: mobil / standard