Bigfalvi

6 mar 2016 33240 afişări Comentează şi tu Blog

Îl invităm pe antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghencampf, să depisteze greşeala din titlul acestui articol. Reghencampf, cum era cunoscut pe vremea când era jucător actualul antrenor al Stelei, spunea deunăzi, când Bicfalvi semna cu Dinamo, că nu ştie cum se scrie sau pronunţă numele noului dinamovist, cel care petrecuse cinci ani ca jucător al echipei din Ghencea pe atunci. Nu, nu este nicio greşeală în titlu, Reghe, „Erik” a fost Big-falvi cu saltul său maiestuos prin care l-a depăşit pe Papp, altfel şi el un fotbalist bun în jocul aerian. E un mister cum Bicfalvi, un mijlocaş străin total de gol pe când era la Steaua, s-a transformat într-un golgeter în Ucraina şi iată că s-a întors în Liga 1 cu bunele obiceiuri deprinse pe acolo.

Steaua şi Dinamo şi-au împărţit reprizele în această partidă. Steaua a fost mai bună cât timp Reghe a avut în teren acea formulă ultraofensivă cu care a început meciul. După ce Marica a ieşit de pe teren, Steaua a dat încet încet înapoi şi n-a mai fost atât de dominantă. În mare măsură, în timp ce meciul înainta, jocul ofensiv al Stelei a rămas în clasa lui Stanciu, cel mai mare câştig al campioanei în acest sezon. Reghecampf a trimis patru fundaşi centrali în defensivă şi astfel n-a avut un suflu venit pe benzi din spate. Popa a fost mort, Chipciu se zbate să scape dintr-un coşmar în care nu poate să-şi depăşească adversarii, pentru că aşa e în visele urâte. Cu Marica şi Tade, Steaua n-a avut un vârf incisiv nici în această partidă, al patrulea meci consecutiv în care Steaua nu marchează cu un atacant şi nu câştigă. Mai mult, Steaua a fost aproape de a câştiga primul ei meci din 2016 cu portarul şi nu cu vreun vârf.

Dinamo este antrenată de omul care ştie să obţină cel mai mult din ce are la dispoziţie. Cu banii pe care Steaua îi lasă comision la un transfer, Dinamo şi-a făcut o echipă pe care Rednic o organizează perfect. Niciun alt dinamovist  în afara lui Bicfalvi nu a strălucit, ba chiar Palic şi Anton au fost nişte crunte dezamăgiri, dar Rednic, cel care poza în seful spartanilor la titlul de acum nouă ani, ştie şi acum să dispună perfect falanga pe câmpul de bătălie.

Nu ştiu dacă vreun jucător român din cei care s-au aflat pe teren ar merita să joace la EURO, poate doar Stanciu. Dar este clar că românul care sigur va evolua la EURO, Ovidiu Haţegan, nu prea merită să fie acolo. Lui Haţegan i-a fost frică să-l elimine pe Pintilii, a avut curaj să dicteze eliminări doar când a ştiut că nu rupe echilibrul, la faza cu Filip şi Hamroun. Azi, Alcenat a fost eliminat în meciul de la Craiova după galbene în faze similare, dar se ştie că, în general, într-un fel se elimină un fotbalist de la Voluntari şi într-un alt fel se elimină unul de la Steaua. Cât priveşte faza golului Stelei, mi se pare foarte dificilă, înclin să cred că nu a fost ofsaid, dar Haţegan nu poate avea scuza acestei „neclarităţi” atunci când trebuia eliminat Pintilii.

Ar putea părea că am văzut un al doilea egal la o întâlnire Dinamo – Steaua în această săptămână, dar, de fapt, a fost o victorie a Astrei şi în această partidă din Ştefan cel Mare. Astra are şase puncte în faţa Stelei, care rămâne cea mai periculoasă adversară a liderului chiar dacă este doar pe locul patru, şi deja cred că pot recomanda un pariu pe titlul care merge la Giurgiu. Şumudică, pariul ăsta cred că nu ţi-l poate imputa nimeni. Din contră. Mă ofer să-ţi plasez eu biletul.
 

http://www.prosport.ro/mihai-mironica/bigfalvi-15098608
15098608
comments powered by Disqus
Versiune selectata: mobil / standard